CARACTERÍSTIQUES:
L'agricultura de subsistència està orientada a produir el que es considera necessari per a la supervivència i dedica més de dues terceres parts del sòl i de feina a productes d'autoconsum. En aquest tipus d'agricultura s'utilitzen tècniques de conreu rudimentàries.
L'AGRICULTURA DE SUBSISTÈNCIA AL MÓN:
En l'agricultura de subsistència hi fan feina actualment unes dues quartes parts dels agricultors de tot el món, en total uns 1000 ,milions de persones.
Entre els diferents pobles que practiquen aquest tipus d'agricultura, podem distingir tres tècniques diferents.
a)L'AGRICULTURA ITINERANT PER CREMACIÓ: Es duu a terme a l'Àfrica, a l'Amèrica del Sud i a diverses zones d'Àsia. Consisteix en els boscs i calar-hi foc perquè el sòl quedi net i la sendra pugui servir com a adob. Els camps són productiu tres o quatre anys màxim, perquè els sòls s'erosionen i s'exhaureixen ràpidament.
b)L'AGRICULTURA EXTENSIVA DE SECÀ: Es fa a les zones seques de l'Àfrica. Es basa en l'associació de les activitats agrícoles i ramaderes, que gràcies a l'adob que proporcionen els animals és posible l'explotació permanent del sòl.
c)L'AGRICULTURA IRRIGADA DE L'ARRÒS: Es practica únicament a l'Àsia monsònica, allà les pluges són abundants i els hiverns són càlids i les terres fèrtils, s'hi conrea arròs que empobreix el sòl i permet alimentar a un gran nombre de població. 

Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada